Project Risk Assessment

gepubliceerd

Bedrijven die innoveren op basis van samenwerking realiseren uiteindelijk een hogere omzet uit hun innovaties. ERAC heeft een aantal tools ontwikkeld die kunnen bijdragen aan het succes van uw innovatie.

ERAC heeft al meer dan 20 jaar ervaring in ontwikkeling door samenwerking. Hoewel iedere business case uniek is, zijn er ook belangrijke overeenkomsten. Zo brengt innoveren vaak hoge kosten met zich mee, waardoor financiering een groot punt is.

Ondersteuning in iedere fase

Samen innoveren vergroot de kans van slagen. Daarbij zijn projectleiderschap, onderbouwing van de business case, planmatige uitvoering, een gezamenlijke visie, de verankering van afspraken en een open communicatie van groot belang. ERAC heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van dit type business cases en gaat samen met u na welke onderdelen van uw samenwerkingsproject meer aandacht behoeven.

Project Risk Assessment

Inzicht in ontwikkeling

ERAC start daarom ieder nieuw traject met een Project Risk Assessment (PRA). Op basis hiervan geeft ERAC de innovatiepartners inzicht in de mogelijkheden en de risico’s van het samenwerkingsproject. De projectopzet wordt beoordeeld op verschillende niveaus, zoals visie en ambitie, de partnerovereenkomst en de financiering. Het doel is excellentie en het beheersen van de eventuele risico’s. ERAC biedt ondersteuning waar nodig. Want met het door ERAC ontwikkelde Project Risk Assessment kunt u succesvoller zijn bij financieringsaanvragen en het rendement op uw algehele projectresultaat optimaliseren.

Vergroot de kans van slagen

Aan de hand van zeventig vragen, verdeeld over zeven verschillende thema’s, krijgt u vooraf inzicht in de mogelijke risico’s, waaronder kostenstructuur en de time-tomarket, van uw projectconcept. Door risico’s te onderkennen en in samenwerking te zoeken naar oplossingen, wordt de kans van slagen vergroot.

Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende intake aan voor innoveren op basis van samenwerking.