Iedereen kan binnenlopen in de makers zone

gepubliceerd

Een brug van hennepvezels en gezonde woningen in de Groote Wielen. Ontsproten aan innovatielab SPARK. In een nieuwe makerszone in Boschveld wordt de volgende stap gezet.

Wie over SPARK begin, hoort al snel termen als innovatie, hub, campus, makerszone, energietransitie, circulaire energie en bebouwde omgeving. Hoe dan ook, het initiatief van bouwbedrijf Heijmans, provincie, gemeente, TU Eindhoven en Avans, vijf jaar geleden om op de werf in Rosmalen met de SPARK Campus te beginnen blijkt een succes te zijn.

Bron: Brabants Dagblad.

De impact van ERAC

Mooi om te zien dat SPARK Lab XXL innovaties voortbrengt die direct in de omgeving kunnen worden toegepast. In de nieuwe Makers Zone in de Spoorzone in ’s-Hertogenbosch kan het innovatielab tot volle wasdom komen. Het heeft de potentie om uit te groeien tot de grootste innovatieve werkplaats en publiek toegankelijke makerzone in Nederland. ERAC is trots om hier een steentje aan bijgedragen te hebben, door het succesvol begeleiden van de leningaanvraag bij Provincie Noord-Brabant. Met de lening krijgt SPARK de beschikking over het vereiste kapitaal om het creatieve makerslab in te richten met de benodigde apparatuur en tools.


Attachments

Iedereen mag binnenlopen in de makers zone