Hoeveel Europees subsidiegeld strijkt neer in Nederland?

gepubliceerd

Hoeveel Europees subsidiegeld strijkt neer in Nederland? En waar komt dat dan terecht? Vragen waarop eindelijk een antwoord te geven is met behulp van een geavanceerde database.

Hoeveel Europees subsidiegeld strijkt neer in Nederland? En waar komt dat dan terecht?  Vragen waarop wij hét antwoord kunnen geven. Wij ontwikkelden hiervoor ons Europese monitoringssysteem! 

Deze monitor geeft u direct inzicht in hoeveel en waar de Europese gelden neerstrijken. Enkele voorbeelden: Noord-Holland haalt 728 miljoen aan Europees geld binnen. Dit leverde zo'n 14.000 banen op en zorgde voor een investeringsimpuls van ruim 1 miljard euro. Hiernaast hielpen we de provincie Utrecht om beter inzicht te krijgen in de Europese geldstromen naar de provincie. En wat blijkt: ruim 60% van de verworven Europese subsidies in de provincie Utrecht gaat naar de Utrechtse onderzoek- en opleidingsorganisaties! 

Ook voor onder andere Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland, Zeeland, Flevoland maakten wij inzichtelijk waar de en hoeveel Europees subsidiegeld neerstrijkt.

Wilt u meer weten over dit systeem? Of bent u benieuwd naar hoeveel geld er in uw regio neerstrijkt? Onze specialisten, Vincent Ketelaars, Robert Smeets, Martijn Panjer, staan u graag te woord!


Vincent Ketelaars
m. 06-53 49 81 12
e. vincentketelaars@erac.nl


Robert Smeets
m. 06-46 28 41 93
e. robertsmeets@erac.nl


Martijn Panjer
m. 06-22 98 44 93
e. martijnpanjer@erac.nl

De impact van ERAC

Een geavanceerde database van bureau ERAC geeft eindelijk antwoord op waar Europese subsidies in Nederland precies terechtkomen. Vanaf het begin van de huidige programmaperiode 2014-2020 is voor 4,7 miljard euro aan Brussels geld in ons land terechtgekomen. Ruim een kwart daarvan blijkt in Zuid-Holland geland. Op ruime afstand volgen Noord-Holland en Brabant, de provincies met daarin mainports Schiphol en Eindhoven. Vanwege de aanwezigheid van (vooral) Wageningen Universiteit en de Radboud Universiteit doet Gelderland nauwelijks onder voor Brabant. Drenthe, Zeeland en Friesland weten de EU-potten aanmerkelijk minder vaak te vinden.


Attachments

Meeste subsidie gaat naar kennisinstellingen