De 25e editie van de alumnidag van prof. Frans Boekema, met een speciaal ERAC tintje

gepubliceerd

ERAC kent een lange historie van succesvolle adviseurs, aandeelhouders en directeuren die zijn opgeleid door prof. Frans Boekema. Een unieke man, die niet alleen in de wetenschap, maar ook in de praktijk zijn sporen heeft verdiend.

Niet alleen ik, maar veel van mijn (oud-) collega’s, hebben veel aan Frans te danken. We vieren eigenlijk ieder jaar een ‘Frans-momentje’, dat de alumnidag wordt genoemd. Het recept: oud-afgestudeerden van Frans die samen een dag doorbrengen in september om inhoud en sociale pret samen te brengen. Er zijn reizen geweest naar Moerdijk, Nijmegen, Brussel, Den Haag, Lelystad en ga zo maar verder. Innovatie, mobiliteit, industrie … alle topics komen voorbij. Alles vergezeld van de meest interessante vraag: ‘Waarom ontwikkelt de ene regio zich nu sneller, beter of anders dan de andere regio?’ … en een goed gevuld glas bier uiteraard.

Dit jaar vindt de 25e editie plaats van de alumnidag, een bijzondere happening. En we gaan terug naar de bakermat, namelijk Tilburg, waar het voor velen van ons is begonnen. Waar sommige ERAC-ers nog hebben bijgedragen aan de Tilburgse economische monitor uit de jaren ‘90, zijn andere ERAC-ers (zoals ik) nog steeds actief in Tilburg. Of via de ontwikkeling van de hippe Spoorzone, Mindlabs of het logistieke cluster. ERAC draagt bij aan deze bijzondere alumnidag en aan de ontwikkeling van de stad Tilburg. In de aanloop naar 29 september, wanneer de alumnidag plaatsvindt, publiceren we dan ook een aantal markante artikelen, die in het teken staan van onze samenwerking met Frans Boekema.

En wie kan nu beter aftrappen dan Frans zelf, met een artikel over zijn eigen geografische spoor. In mijn optiek, het mooiste artikel van Frans Boekema omdat het de persoon met de wetenschapper en consultant verenigt, en Frans etaleert in alle mogelijke opzichten. Een uniek persoon, een pleitbezorger van het vakgebied, een warme persoonlijkheid, en iemand waar alle alumni mee weglopen.

Aan Frans het woord! Het vervolgartikel in aanloop naar de alumnidag zal door mij verzorgd worden.

Alumni die nog willen deelnemen aan deze dag kunnen zich aanmelden bij Frans (F.W.M.Boekema@uvt.nl).

Huub Smulders
Directeur ERAC

Afgestudeerd in 2007 op het onderwerp: grensoverschrijdende regionale ontwikkeling in de biobased economy (casus Gent-Terneuzen).


Attachments

Bekijk het artikel in Geografie Januari 2019