5 miljoen euro voor stedelijke innovatie ontvangen?

gepubliceerd

Van quickwins tot uitgebreid advies: tijdens de Impact Sessions leggen onze experts alles uit wat u moet weten over een succesvolle subsidieaanvraag. Er zijn nog plekken vrij, dus meld u aan!

Urban Innovative Actions (UIA) is een initiatief van de Europese Unie. Het biedt steden middelen om innovatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen te testen. ERAC houdt hierover binnenkort een tweede informatieve sessie, want de deadline voor indiening is inmiddels bekend. Tijd om nú in actie te komen dus...
5 miljoen euro subsidie

De subsidie is erg populair onder gemeenten, vanwege de maatschappelijke relevantie en het hoge subsidiepercentage van 80%. Per project kan maximaal 5 miljoen euro subsidie verkregen worden.

Gaat u Rotterdam, Breda en Kerkrade achterna?
In Nederland hebben een aantal steden al financiering ontvangen voor hun innovatie. Rotterdam om onderwijskeuzes van jongeren beter af te stemmen op kansrijke sectoren op de arbeidsmarkt. Breda voor een project dat elektrische auto’s van bezoekers inzet als aggregaten tijdens evenementen. En Kerkrade om drie hoogbouwflats te transformeren tot nieuwe woningen door volledig hergebruik van materialen.

4 nieuwe topics
UIA werkt met jaarlijkse projectoproepen. Voor de komende (en tevens de laatste) oproep zijn de volgende onderwerpen geselecteerd:

  • Luchtkwaliteit: denk aan mobiliteitsoplossingen, het monitoren van luchtkwaliteit (metingen, tools)
  • Circulaire economie: voor projecten op het gebied van reductie van wegwerp-plastic uit stadsvuil en afvalwater, het verzamelen van afval en microplastic, het verzamelen en reinigen van vervuild afvalwater en efficiënter watergebruik
  • Demografische verandering: voor project op het gebied van innovatieve oplossingen voor steden met krimp
  • Cultuur en cultureel erfgoed: voor innovatieve projecten en modellen om toegang tot cultuur voor inwoners te verbeteren, intercultureel dialoog te bevorderen, co-creatie met inwoners is een pre, nieuwe strategieën voor duurzame toeristenstromen.

Kansrijke subsidieaanvraag
ERAC heeft ruime ervaring met het begeleiden van UIA-projecten. Wij weten precies wat er nodig is om een goed projectidee om te zetten in een kansrijke subsidieaanvraag. Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is om al in een vroeg stadium te beginnen met de projectontwikkeling, gezien de vereisten en de concurrentie binnen de projectoproep.

Kom naar de ERAC.impact Sessions over UIA
Benieuwd naar wat de UIA-regeling voor u kan betekenen? En meteen op weg worden geholpen met uw projectidee? Kom dan op donderdag 3 oktober van 14:00-16:00 uur naar 's-Hertogenbosch waar wij de belangrijkste thema’s toelichten en er volop ruimte is voor vragen. Aanmelden is kosteloos bij Marjolein Alberts via marjoleinalberts@erac.nl

Werkt u aan innovatieve projecten?
Werkt u op het moment aan een innovatief project op het gebied van energie, circulaire economie of sociale innovatie en past uw thema niet binnen de UIA topics? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. ERAC begeleidt al meer dan 25 jaar innovatieve projecten van projectidee tot projectindiening.

Liever persoonlijk een afspraak? Dat kan! Bel Marjolein Alberts