5 miljoen euro voor stedelijke innovatie ontvangen?

gepubliceerd

Kent u Urban Innovative Actions (UIA) al? Dit initiatief van de Europese Unie biedt middelen om innovatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen te testen. Tijdens de ERAC.impact Sessions van ERAC leggen onze UIA-experts uit wat er komt kijken bij een succesvolle subsidieaanvraag.

Wat is UIA?

Deze prestigieuze subsidie is erg populair onder gemeenten, vanwege de maatschappelijke relevantie en het hoge subsidiepercentage van 80%. Per project kan maximaal 5 miljoen euro subsidie verkregen worden. In Nederland kregen onder andere Amsterdam, Breda en Eindhoven reeds financiële steun voor innovatieve projecten. UIA werkt met jaarlijkse projectoproepen. Voor de komende oproep zijn de volgende onderwerpen geselecteerd:

  • Luchtkwaliteit
  • Circulaire economie
  • Demografische verandering
  • Cultuur en cultureel erfgoed

Kansrijke subsidieaanvraag

ERAC heeft ruime ervaring met het begeleiden van UIA-projecten. Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is om al in een vroeg stadium te beginnen met de projectontwikkeling, gezien de vereisten en de concurrentie binnen de projectoproep.

ERAC.impact Sessions over UIA

Deze sessies vinden plaats op donderdag 16 en dinsdag 21 mei tussen 14.00 uur en 16.00 uur. We lichten de belangrijkste thema’s toe en bovendien is er volop ruimte voor vragen. Binnen een uur komt u alles te weten over deze EU-subsidie die uw gemeente kan ontvangen voor een innovatief project dat stedelijke uitdagingen oplost. Daarna praten we graag verder onder het genot van een borrel.

Aanmelden

Leuk als we u mogen verwelkomen! U kunt zich aanmelden via info@erac.nl. Vermeld daarbij uw naam, functie, gemeente en de gewenste datum. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons team: Bart van Duyl, Marjolein Alberts, Machteld van Dijk of Yolanda Mout.

16 mei 14.00 uur – 16.00 uur locatie ’s-Hertogenbosch
21 mei 14.00 uur – 16.00 uur locatie Den-Haag