Actueel

Provincie wil €600 miljoen samenbrengen voor groeibedrijven

gepubliceerd

De provincie Noord-Brabant wil verschillende investeringen samenbrengen om innovatieve mkb-bedrijven vooruit te helpen. Zij gaat daarvoor een mkb-plusfaciliteit oprichten. Snelgroeiende bedrijven kunnen daar terecht voor leningen en participaties van ongeveer €10 tot €30 miljoen. Gedeputeerde Staten schrijven dit vandaag, 13 juli 2017, in een voorstel aan Provinciale Staten.


Directiewijziging

gepubliceerd

ERAC bereidt zich voor op een wijziging met interne impact. Per 1 januari 2018 neemt Mayko Slinkman, onze algemeen directeur, afscheid van ERAC. Met moeite, want we kunnen gerust stellen dat hij afscheid neemt van een jeugdliefde.


Column: Internationale samenwerking, wat levert dat op?

gepubliceerd

Vaak krijgen wij de vraag wat internationale samenwerking nu echt oplevert? Iedereen die ooit een internationaal samenwerkingsproject heeft uitgevoerd, herkent het direct: De activiteiten zijn klaar en de subsidieverstrekker vraagt om een eindrapportage. In het sjabloon moet je noteren welke indicatoren het project heeft gerealiseerd. Hoeveel fte werkgelegenheid hebben we gecreëerd? Hoeveel schoner is de lucht geworden? Hoeveel mensen hebben we bereikt uit onze doelgroep?


Geld voor ontwikkeling duurzame energie in afgelegen gebieden

gepubliceerd

De financieringsaanvraag voor het project LOGIC (afkorting voor Low carbon Off Grid Communities) is definitief goedgekeurd. Het transnationale project LOGIC is gericht op het beschikbaar stellen van betaalbare, duurzame energie voor afgelegen gebieden in de wereld. Door de ontwikkeling van uiteenlopende technieken wordt er bijgedragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Met het goedkeuren van de aanvraag financiert Europa 60% van het 4,1 miljoen kostende project.


Let the Stars Shine - een oproep om projecten in de schijnwerpers te zetten

gepubliceerd

Lambert van Nistelrooij publiceert ‘Let the Stars Shine’ een oproep om projecten in de schijnwerpers te zetten. Hierin o.a. een interview met Vincent Ketelaars, directeur ERAC. Hij geeft een voorbeeld van een project dat vooruit geholpen is door de EU en wat een Europarlementariër kan betekenen.


Column: We hebben ons uit de crisis gepatenteerd, maar nog niet geïnnoveerd

gepubliceerd

Dagelijks komen wij veel bedrijven tegen die worstelen met hun innovatieprojecten. Veelal loopt men te hoop in de uitvoering waardoor de uitkomsten niet zijn wat men vooraf had verwacht. Met kostbare afschrijvingen tot gevolg. Zonde, want wanneer bedrijven meer zouden investeren in new business development zijn de opbrengsten beter. Dit blijkt niet alleen uit onze ervaring met ruim 1 miljard euro aan innovatieve groei maar ook uit onderzoek van de Columbia University. We vroegen ons echter af of onze ervaringscijfers klopten. Zijn er echt zoveel bedrijven in Nederland die in de praktijk moeite hebben uitvoering te geven aan hun innovatiestrategie?


 Agenda

Bekijk meer