Actueel

Column | Meer grip op Europa

gepubliceerd

Met de Brexit, de Europese Parlementsverkiezingen en besluitvorming betreffende het Meerjarig Financieel Kader (MFK) 2021-2027 wordt 2019 een jaar dat men zich lang zal blijven herinneren. De gevolgen zullen ongeacht de uitslagen langdurig voelbaar zijn in Brussel, Den Haag en de regio’s.


Column | Het ABC van succesvolle samenwerking

gepubliceerd

Een belangrijke succesfactor voor maatschappelijke innovaties is publiek-private samenwerking. Dat blijkt al jaren uit onderzoek – onder meer door TNO in haar publicatie ‘De Staat van Nederland Innovatieland 2016’.


Regiodeals: van ‘Deal or no Deal’ naar ‘Deal with it’

gepubliceerd

In november van het voorgaande jaar is de champagne vroegtijdig ontkurkt in twaalf regio’s, die met succes een voorstel hebben ingediend voor de regio envelop. Gefeliciteerd met deze prachtige eerste stap.


Oproep voor projectvoorstellen - GIST

gepubliceerd

Bent u actief in de proces- en maakindustrie waarbij continue innovatie en hoge mate van specialisatie centraal staan? Ziet u het verduurzamen van producten en productieprocessen als onderscheidende factor voor toekomstgerichte groei? Heeft u hiervoor onvoldoende eigen kennis in huis, voorziet u hoge opstartkosten en bestaat er onzekerheid ten aanzien van verduurzamende investeringen? Wellicht kan het GIST-programma u een stap verder brengen!


Provincie Limburg en EIB investeren €150 mln in 'Duurzaam Thuis'

gepubliceerd

De provincie Limburg pakt de verduurzaming van woningen in het eigen gebied voortvarend aan en de Europese Investeringsbank steekt daarbij een helpende hand toe. De twee partijen storten elk €75 mln in het fonds van Duurzaam Thuis, waar woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden geld kunnen lenen om hun huis aan te pakken.


Column | De zon schijnt niet in de valley of death

gepubliceerd

Het is een vreemde paradox; de aandacht voor het klimaat is in de afgelopen jaren sterk gestegen met het akkoord van Parijs als ogenschijnlijk tipping point en toch is het niveau van private investeringen in cleantech (duurzaamheidsoplossingen) sinds een piek in 2008 dramatisch hard gedaald. Wat betekent deze verschraling in het financieringslandschap voor onze gezamenlijke klimaatambities? Droogt de pijplijn aan klimaatinnovaties niet hard op als risicofinanciering uitblijft? Wat kunnen overheden doen om de zon weer te laten schijnen in de valley of death?


 Agenda

Bekijk meer