Actueel

‘Ik zorg dat klanten en collega’s zich hier thuis voelen’

gepubliceerd

Van kookschort tot koffiemok, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie stalt Liesbeth Vullings (teamleider secretariaat) haar spullen uit.


De laatste ronde haalbaarheidsonderzoeken clean tech projecten

gepubliceerd

Na een succesvolle 4e call van GIST (Growing Industry through a Sustainability Transition), een Interreg Vlaanderen-Nederland subsidie voor economische- en technische haalbaarheidsstudies voor innovatieve producten, technieken en processen in de maakindustrie, die het milieu ten goede komen, komt er weer geld beschikbaar voor een laatste call.


Noord-Nederland investeert in schoner vliegen

gepubliceerd

De provincies Groningen en Drenthe en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verlenen gezamenlijk een subsidie van 3,5 miljoen euro aan het project ‘Luxovius: Out of Autoclave Automated Production’. Ruim 2,7 miljoen daarvan is Europese subsidie (EFRO). De projectpartners Boikon BV, GKN Fokker, NHL Stenden Hogeschool en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum gaan een innovatief productieproces voor thermoplastisch composiet ontwikkelen, demonstreren én naar de markt brengen. Zij willen door het slim samenvoegen van een aantal processtappen een kortere doorlooptijd, lagere CO2-uitstoot en minder energieverbruik realiseren. Dankzij deze ontwikkelingen wordt het schoner vliegen eerder mogelijk gemaakt. Bovendien willen zij met dit project de werkgelegenheid versterken.


CREUVENT: Europe in working practice

gepubliceerd

De hoogste Nederlandse EU-ambtenaar was tot begin vorig jaar Alexander Italianer. In de Nederlandse media werd zijn positie vooral bekend door de slinkse Juncker-politiek rond zijn opvolger, de Duitser Martin Sellmayr (juist benoemd als EU-ambassadeur in Oostenrijk). Maar als oud-DG mededinging en rechterhand van de Europese Commissie-Voorzitter belichaamt Italianer een schat aan Brusselse ervaring. Hoe werkt de Europese Commissie achter de schermen?


‘Je moet vooruit, op zoek naar een manier die wél werkt’

gepubliceerd

Van K’NEX tot koptelefoon, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie stalt adviseur Josha Ober-Wetzer haar spullen uit.


Deze vier sessies verhogen de slagingskans van uw PAW-aanvraag

gepubliceerd

Heeft uw gemeente de motivatie en capaciteit om een PAW-aanpak (Programma Aardgasvrije Wijken) op te stellen én uit te voeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Geen paniek, ERAC organiseert samen met andere partijen vier sessies die u de kennis en handvatten geven om zelfstandig een PAW-aanvraag te schrijven.


 Agenda

Bekijk meer