Actueel

Bedrijven ‘een ladder bieden’ bij beginnende innovatie

gepubliceerd

Stel: uw bedrijf in de proces- en maakindustrie heeft een briljante innovatie bedacht. Maar u komt erachter dat het erg lastig is om deze op de markt te brengen. Geert Kooistra is namens ERAC betrokken bij GIST, een programma dat bedrijven helpt om hun innovatie van de grond te krijgen.

Innovatie

Zó zorg je voor een stevige fundering van een regiodeal

gepubliceerd

De regiodeal is een uitstekend middel dat helaas het grote risico loopt om niet juist te worden ingezet. ERAC-directeur Huub Smulders laat aan de hand van een casus zien hoe belangrijk het is om evidence-based te werken.


'Het zijn de medewerkers die impact maken op onze klanten'

gepubliceerd

Van hardloopschoenen tot HR-handboek, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie legt Dana van Dorland (HR-adviseur) haar spullen op tafel.


ERAC en Technopolis Group slaan de handen ineen

gepubliceerd

In aanloop naar de nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027 slaan ERAC en Technopolis Group de handen ineen om strategische gebiedsanalyse, regionale innovatiestrategie en Europese programma-ontwikkeling integraal aan te pakken.


Hoe eurosceptisch Heerlen tóch tientallen miljoenen EU-subsidie binnenhaalt

gepubliceerd

Het is een merkwaardig contrast: de stad met misschien wel de meeste eurosceptische kiezers van ons land, is tegelijkertijd een van de allergrootste ontvangers van subsidies van de Europese Unie. In Heerlen, daar hebben we het over, stemde bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen 22,5 procent op de PVV en bijna 20 procent op de SP, twee eurosceptische partijen.


Groningers profiteren het meest van Europese subsidies, Friezen het minst

gepubliceerd

Groningen profiteert het meest van Europese subsidies, Friesland en Drenthe het minst. Bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in de provincie Groningen kregen samen meer dan vijfhonderd euro per inwoner aan Europese subsidies toegekend. Dat is vier keer zoveel als in Friesland.


 Agenda


  • Funding: The Future

    Alta Ripa II - Engelstraat 6, Oud-Turnhout, België
Bekijk meer