Actueel

De laatste ronde haalbaarheidsonderzoeken clean tech projecten

gepubliceerd

Na een succesvolle 4e call van GIST (Growing Industry through a Sustainability Transition), een Interreg Vlaanderen-Nederland subsidie voor economische en technische haalbaarheidsstudies voor innovatieve producten, technieken en processen in de maakindustrie, die het milieu ten goede komen, komt er weer geld beschikbaar voor een laatste call.


Deze vier sessies verhogen de slagingskans van uw PAW-aanvraag

gepubliceerd

Heeft uw gemeente de motivatie en capaciteit om een PAW-aanpak (Programma Aardgasvrije Wijken) op te stellen én uit te voeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Geen paniek, ERAC organiseert samen met andere partijen vier sessies die u de kennis en handvatten geven om zelfstandig een PAW-aanvraag te schrijven.


Slimme ERAC-’thermometer’ vergroot de slagingskans van uw project

gepubliceerd

Hoe vergroot je de slagingskans van het project waarin een innovatie tot stand komt? Daarvoor heeft ERAC een hulpmiddel ontwikkeld: de PPA Tool (Project Performance Assessment). ERAC-adviseur Pim Pellegrom is een van de ontwikkelaars van deze ‘thermometer’ en legt uit hoe het werkt.


‘Als bedrijf moet je altijd de sprankeling erin houden’

gepubliceerd

Van Canon tot champagne, in de rubriek ‘De Mens ERAC(hter)’ stellen we onze teamleden voor aan de hand van een aantal persoonlijke items. In deze editie stalt Jolande Wijman (marketing) haar spullen uit.


Koningin Maxima in Amsterdam UMC voor werkbezoek

gepubliceerd

Patiënten van het spiksplinternieuwe Imaging Center keken verbaasd op toen koningin Máxima ineens de roltrap opkwam. ,,Wat!? Ze is het echt!” De koningin bracht donderdagochtend een uitgebreid werkbezoek aan het Imaging Center en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum.


Ziekenhuis opent centrum als oplossing voor dure en ineffectieve medicijnen

gepubliceerd

We geven miljarden uit aan medicijnen, maar veel van die medicijnen slaan niet aan. Sterker nog: we weten van veel geneesmiddelen helemaal niet waar in het lichaam ze belanden. Het Amsterdam UMC probeert daar iets aan te doen. Komende donderdag opent daar het Imaging Center dat volledig is gericht op het in beeld brengen van de werking van medicijnen in het menselijk lichaam.


 Agenda

Bekijk meer